• Hur gör jag när mitt barn är sjukt?

14 september 2020

Höstens intåg innebär vanligtvis både förkylningar och andra sjukdomar hos barn i förskole- och skolåldern. För att undvika smittspridning är det viktigt att vi hjälps åt att följa de rekommendationer som finns. Här har vi listat det som gäller i Haninge kommun.

• Har du betalat rätt barnomsorgsavgift?

8 september 2020

Haninge kommun strävar efter att alla familjer ska betala rätt avgift för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Det är en rättvise- och trygghetsfråga och alla familjer ska behandlas lika. Under oktober 2020 kommer utbildningsförvaltningen i Haninge kommun att påbörja kontrollen av inkomstuppgifterna som vårdnadshavare med barn inom barnomsorgen lämnade för år 2018.

• Fortsatt sänkt vistelsetid på förskola för vissa grupper

25 augusti 2020

Grund- och förskolenämnden förlänger beslutet om sänkt vistelsetid för barn på förskolan vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga. Beslutet gäller till och med den 31 december 2020. Detta innebär att vistelsetiden på förskolan för dessa barn fortsatt kommer vara 15 timmar per vecka.

• Skolstart i ljuset av pågående pandemi

13 augusti 2020

Vi önskar alla elever välkomna till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen börjar onsdagen den 19 augusti. Skolorna informerar elever och vårdnadshavare om vilken tid skoldagen börjar.

• Nya och pågående byggnadsprojekt av skolor och förskolor i Haninge

13 augusti 2020

Haninge kommun växer snabbt och enligt Haninge kommuns befolkningsprognos beräknas kommunen ha över 94 000 invånare i slutet av 2020. För att möta det ökade antalet barn och elever pågår det både planering och byggnation av nya förskolor och skolor samt renovering av befintliga i kommunen. Här kan du läsa om några av byggprojekten som nu är klara.

• Viktiga datum för hösten 2020

23 juni 2020

Våra förskolor har stängt fem dagar per läsår för studiedagar samt stänger kl. 16.00 en gång i månaden för arbetsplatsträffar. Dessa dagar är till för att vi ska utveckla vår verksamhet samt fortbilda våra pedagoger.

• Sammanslagning av våra förskolor under sommaren

23 juni 2020

Under sommaren slår vi ihop våra förskolor då vi har färre barn som närvarar samt att personalen har semester.

• Spännande lekplats inspirerad av Tungelstas historia

15 juni 2020

Nu har äntligen den nyrenoverade lekplatsen i Tungelsta trädgårdspark öppnat. Lekplatsen är inspirerad av Tungelstas historia med handelsträdgårdar, tvätterier och torklador och erbjuder spännande miljöer för barnen. Vi har träffat Jenny Blom projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen, som har arbetat med gestaltningen av lekplatsen.

• Dags att nominera till de pedagogiska priserna

3 juni 2020

Vet du någon lärare, förskollärare, fritidspedagog, kock eller någon annan inom skolvärlden som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas?

• Haninge kommun nominerad i skolmatstävlingen White Guide Junior

2 juni 2020

Haninge kommun är nominerad till "Årets hållbara skolkommun" i tävlingen White Guide Junior. Runstensskolan, Brandbergsskolan och Svartbäcksskolan har också nominerats för sina skolmatsinsatser.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}