• Ny skola i Vega klar till höstterminen 2020

22 januari 2020

Skolan i Vega som går under arbetsnamnet Nakterhusskolan kommer stå klar till höstterminen 2020 med plats för totalt 420 elever från förskola upp till årskurs 6. Välkomna till informationsmöte om skolan den 23 januari.

• Dags att välja skola

15 januari 2020

Skolvalet gäller barn som ska välja förskoleklass och som fyller sex år under 2020 samt elever som ska börja årskurs 7 som nu går i årskurs 6.

• Gymnasieelev i Haninge offer i flygkraschen

10 januari 2020

Med sorg har vi tagit emot information om att en elev på Fredrika Bremergymnasiet hör till offren i flygkraschen i Iran. Elevens klasskamrater och övriga elever på skolan är informerade och skolan flaggar på halv stång under fredagen. Eleven bodde i Tyresö.

• Terminens sista dag

19 december 2019

Idag är sista dagen på höstterminen. Det kommer vara många människor som rör sig på gatorna runtomkring våra skolor så tar det lugnt i trafiken och ta hand om varandra.

• Måsöskolan tävlar i Vi i femman

17 december 2019

I början på nästa år är det dags att bänka sig framför tv:n och heja fram Måsöskolan till seger i Vi i femman.

• Från och med hösten 2019 rullar en förskolebuss i Haninge kommun

7 november 2019

Den 5:e november invigdes förskolebussen i Tyresta by. Den riktar sig till barn i åldern 5-6 år och har samma pedagogik som vanliga förskolor, men lägger ett större fokus på lek och lärande utomhus. Verksamheten är en uteavdelning och tar barnen till olika platser i kommunen där barnen får utforska sin omvärld.

• Vilse-stig bakom Åby förskola

25 oktober 2019

Avdelningen Lila på Åby förskola har med Kultur- och fritidsnämndens stöd upprättat en Vilse-stig.

• Haningelärare möter Nobelpristagare

22 oktober 2019

Helena Lewin, Lärare i engelska och franska på Dalarö skola i Haninge kommun, fick möjligheten att möta Nobelpristagare och diskutera utbildning och skola med lärarkollegor från hela världen på den internationella konferensen Nobel Prize Teacher Summit.

• Har du betalat rätt barnomsorgsavgift?

30 september 2019

Haninge kommun strävar efter att alla familjer ska betala rätt avgift för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Det är en rättvise- och trygghetsfråga och alla familjer ska behandlas lika. Under oktober 2019 kommer utbildningsförvaltningen i Haninge kommun att påbörja kontrollen av inkomstuppgifterna som vårdnadshavare med barn inom barnomsorgen lämnade för år 2017.

• Planeringsdagar

23 september 2019

Vi har stängt för planering den 30/9 och 1/10 då vi tillsammans kommer planera för en lärorik och inspirerande verksamhet där alla barns bästa är i fokus.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}